08/12/2022

INFO

Najnovije Vesti Dana

OD SADA POKOJNICIMA MOŽETE ZAPALITI SVEĆU ONLAJN! Uz novu uslugu, Pogrebne usluge nude i MAPIRANJE grobnih mesta!

CRVENA ZVEZDA ZAVIJENA U CRNO: Odlazak legende crveno-belih!

JKP „Pogrebne usluge“ Beograd pokreće projekat veb-portala za objavljivanje elektronskih čitulja, a građanima će omogućiti i mapiranje svih grobnih mesta na grobljima u nadležnosti ovog preduzeća.

Ovaj veb-portal e-čitulja će građanima omogućiti da na imejl dobiju link koji mogu da podele (SMS, mejl, Viber, Fejsbuk i sl.) i na taj način obaveste rođake i prijatelje o gubitku najmilijih – rekao je za Tanjug Vladan Đukić, v.d. direktor JKP „Pogrebne usluge“, a prenosi Alo.

On je naveo da je proba ovih projekata planirana za jun i jul, a od septembra će biti na raspolaganju svim građanima.

U toku je i izrada projekta mapiranja svih grobnih mesta na grobljima u našoj nadležnosti, kao i na unapređenju postojećih baza podataka i izradi aplikacije koja će omogućiti građanima pronalaženje grobnih mesta preminulih, naručivanje i polaganje cveća i paljenje sveća u njihovo ime, kao i ugovaranje ostalih usluga, bez dolaska na groblje – rekao je Đukić.

Kako je najavljeno, u planu je i povezivanje i saradnja s javnim komunalnim pogrebnim preduzećima na nivou drugih lokalnih samouprava iz cele Srbije, kako bi se omogućilo da e-čitulje budu objavljivane na najposećenijim medijskim portalima u zemlji i dijaspori.

Đukić je ranije istakao da na ovaj način JKP „Pogrebne usluge“ uspešno prati trendove poslovanja evropskih gradova, poput Rima i Pariza, a platformom e-čitulja omogućiće našim građanima iz celog sveta da se sete i oproste od svojih najmilijih, prenosi Alo.

!function(f,b,e,v,n,t,s)
{if(f.fbq)return;n=f.fbq=function(){n.callMethod?
n.callMethod.apply(n,arguments):n.queue.push(arguments)};
if(!f._fbq)f._fbq=n;n.push=n;n.loaded=!0;n.version=’2.0′;
n.queue=[];t=b.createElement(e);t.async=!0;
t.src=v;s=b.getElementsByTagName(e)[0];
s.parentNode.insertBefore(t,s)}(window, document,’script’,
‘https://connect.facebook.net/en_US/fbevents.js’);
fbq(‘init’, ‘613230843079687’);
fbq(‘track’, ‘PageView’);