24/05/2022

INFO

Najnovije Vesti Dana

Objavljeni rezultati istraživanja sajta Poslovi.Infostud: NIS i ove godine najpoželjniji poslodavac

NIS

Kompanija NIS i ove godine proglašena je za najpoželjnijeg poslodavca u Srbiji prema rezultatima istraživanja „TalentX“ koje je sprovela grupa sajtova za zapošljavanje Poslovi.Infostud sa ciljem unapređenja tržišta rada u našoj zemlji. U istraživanju je učestvovalo više od 10.000 ispitanika.

foto: Promo

Istraživanje je sprovedeno tokom marta, a pored odabira najpoželjnijih poslodavaca, ispitanici su odgovarali i na pitanje šta čini poslodavca atraktivnim, koje uslove rada očekuju, kao i u kakvom poslovnom okruženju bi želeli da rade. Analiza rezultata pomaže poslodavcima da steknu jasniju sliku o očekivanjima na tržištu rada, što im, između ostalog, omogućava da u budućnosti prilagode aktuelne i razviju nove modele i alate u upravljanju ljudskim resursima.

NIS
foto: Promo

„Ovo je drugi put zaredom da je NIS proglašen za najpoželjnijeg poslodavca u Srbiji što nam daje novi podsticaj, ali ujedno donosi i odgovornost da nastavimo u istom smeru i ostanemo pouzdan partner našim zaposlenima, jer se obostranim zadovoljstvom postižu odlični poslovni rezultati. Cilj NIS-a u prethodnom periodu nije bio samo da očuva stabilnost poslovanja, već je kompanija i u ovim izazovnim vremenima prepoznala najvažnije – značaj zaposlenih. To podrazumeva i primenu najboljih praksi koje će omogućiti maksimalnu brigu o zaposlenima, ali i unapređivanje kompetencija koje će pomoći zaposlenima da nastave da se profesionalno razvijaju. Za nas ovo nije samo HR nagrada, već rezultat angažovanja celokupnog NIS-ovog tima koji čini više od 11.000 zaposlenih – od top menadžera, preko članova HR tima, pa do svih zaposlenih koji i jesu naš najjači brend“, izjavila je Alisa Evsina, HR direktor u NIS-u.

NIS
foto: Promo

NIS u kontinuitetu ulaže značajna sredstva u razvoj programa koji su usmereni na privlačenje mladih, kao i na unapređenje profesionalnih kompetencija zaposlenih, a samo tokom prošle godine kompanija je organizovala 2.870 profesionalnih i tehničkih obuka na kojima je učestvovalo više od 5.200 polaznika. Dodatno, NIS je u 2021. godini pokrenuo program “NIS Energy” u kom mogu da učestvuju diplomci i master studenti fakulteta koji odgovaraju biznis potrebama kompanije. Izabrani kandidati, nakon završetka jednogodišnjeg plaćenog programa, imaju mogućnost da se zaposle u kompaniji. O uspehu prve sezone “NIS Energy” svedoči i činjenica da se svih 15 polaznika zaposlilo u kompaniji nakon isteka programa. Takođe, NIS je ove godine pokrenuo šestu sezonu programa “NIS Calling” koji omogućava studentima odabranih fakulteta da kroz fleksibilan program prakse steknu prva radna iskustva u NIS-u i na taj način se upoznaju u praksi sa oblastima za koje se školuju. Do sada je priliku da uči i dodatno se obrazuje kroz ovaj program dobilo više od 130 polaznika, a više od 30 njih nastavilo je da gradi karijeru u kompaniji.

U prethodnom periodu NIS je nastavio da radi i na unapređenju praksi iz oblasti ljudskih resursa, pa je tako tokom 2021. godine implementirana SAP Success Factors platforma koja je omogućila digitalizaciju upravljanja ljudskim resursima – od regrutacije, selekcije, onbordinga i učenja do talent menadžmenta. Važno je istaći i da je platforma NIS-a, ,„Poštovanje, pre svega“, koja je usmerena na osnaživanje kolektivnog radnog okruženja, kao i na razvoj kulture saradnje, transparentnosti i međusobnog poštovanja, u 2021. proglašena za jedan od najboljih HR projekata u Srbiji. Reč je o dodatnom sistemu podrške zaposlenima, koji se oslanja na vrednosti kompanije i načela korporativne kulture.

Kompanija NIS proglašena je za najpoželjnijeg poslodavca u Srbiji i u prethodnom istraživanju portala Poslovi.Infostud koje je organizovano 2020. godine.

(INFO / Promo)

!function(f,b,e,v,n,t,s)
{if(f.fbq)return;n=f.fbq=function(){n.callMethod?
n.callMethod.apply(n,arguments):n.queue.push(arguments)};
if(!f._fbq)f._fbq=n;n.push=n;n.loaded=!0;n.version=’2.0′;
n.queue=[];t=b.createElement(e);t.async=!0;
t.src=v;s=b.getElementsByTagName(e)[0];
s.parentNode.insertBefore(t,s)}(window, document,’script’,
‘https://connect.facebook.net/en_US/fbevents.js’);
fbq(‘init’, ‘322513038446696’);
fbq(‘track’, ‘PageView’);
fbq(‘track’, ‘ViewContent’, {content_ids: ‘1043607’, content_type: ‘product’});