05/12/2022

INFO

Najnovije Vesti Dana

Novakovo ‘ropstvo’ donelo SPAS MIGRANTIMA – konačno slobodni posle nekoliko godina

DOMINACIJA SE NASTAVLJA: Novak počeo 360. sedmicu kao broj 1!

Golgota Novaka Đokovića tokom boravka u Australiji u januaru pokrenula je brojna pitanja.

Ne samo da se pričalo o sramnom tretmanu vlasti Australije prema najboljem svetskom teniseru koji je na kraju proteran, već i o položaju ilegalnih migranta. Podsetimo, Đoković je bio smešten u melburnškom hotelu „Park“ sa migrantima, koji su na kraju i pušteni, posle tri meseca.

Tu vest je potvtrdila i mđeunarodna organizacija, Amnesti internešnl.

– Tri meseca otkako su svetski mediji gledali Novaka Đokovića kako dolazi i odlazi iz pritvora u Park hotelu, migranti koji su uz njega bili i koji su držani godinama su konačno slobodni. Tužno je da su nekoliko godina držani nepotrebno po hotelima u Australiji, posle godina po ostrvima i van obala – poručili su iz Amnestija.

Kako prenose mediji u Australiji, na slobodi se našlo dvadesetoro ljudi iz nekoliko imigracionih centara i odobrene su im takozvane „bridžing“ vize kojima će moći da se kreću i žive normalnije dok trajnije ne reše svoj status u Australiji.

– Ovo je pobeda ne samo za nas, već i za sve one koji su se borili za našu slobodu – rekao je jedan od oslobođenih, Tanuš Selvarasakažem, a prenosi australijski SBS.