09/08/2022

INFO

Najnovije Vesti Dana

NIS ŠIRI SARADNjU SA OBRAZOVNIM USTANOVAMA U SRBIJI! Saradnja i sa fakultetima u oblasti bezbednosti i zdravlja na radu!

NIS ŠIRI SARADNjU SA OBRAZOVNIM USTANOVAMA U SRBIJI! Saradnja i sa fakultetima u oblasti bezbednosti i zdravlja na radu!

Saradnjom su predviđena razmena znanja i iskustava, zajednička naučna istraživanja i projekti, obuke i treninzi, stručna savetovanja i konsultacije, organizacija međusobnih gostujućih predavanja, podrška studentima u izradi naučnih radova, kao i stručne prakse za studente u skladu sa potrebama i mogućnostima kompanije.

„Danas nije moguće zamisliti kompaniju koja posluje u oblasti nafte i gasa, a koja nije fokusirana na sagledavanje i poštovanje svih pravila bezbednosti na radu i ekologije. Nama je to strateško opredeljenje. Ova saradnja će biti značajna i za nas i za fakultete, koji će moći da pošalju studente da vide kako se ta pravila primenjuju u praksi. Neki će možda i izabrati našu kompaniju za buduće mesto rada“, izjavio je prilikom potpisivanja memoranduma o saradnji Vadim Smirnov, zamenik generalnog direktora NIS-a.

Promo

 

Ivan Dmitriev, direktor Funkcije za HSE (bezbednost i zdravlje na radu i zaštita životne sredine) u NIS-u, naveo je da je osnov efikasnog i uspešnog poslovanja u konstantnoj brizi o zdravlju na radu i zaštiti životne sredine.

„Imamo vrlo ambiciozan cilj, takozvani „cilj nula“, koji podrazumeva minimalan uticaj na čoveka, na opremu i na životnu sredinu. Mi idemo ka tom cilju, zajedno sa modernizacijom našeg biznisa i uz najbolje tehnologije i prakse. Ipak, u centru naše pažnje je čovek, a to su zaposleni naše kompanije, naši partneri i izvođači, kao i novozaposleni NIS-a, koji dolaze i sa ovih fakulteta“, izjavio Dmitriev.

Promo

 

Dragan Soleša, dekan FIMEK-a, rekao je da se ovaj fakultet već više godina trudi da izvrši transfer znanja u realan sektor.

„Mi gledamo NIS kao prestižnu kompaniju, kao mesto gde bi naši najmlađi i najtalentovaniji mogli da primene teoretsko znanje sa fakulteta u realnom sektoru, a isto tako i da na realnim problemima na polju naučnog istraživanja dođu do novih proizvoda, do novih ideja i patenata, koje bismo zajedno sa ovako prestižnom kompanijom mogli da plasiramo društvu u celini“, naveo je Soleša, dok je Srđan Glišović, dekan Fakulteta zaštite na radu u Nišu, kazao da potpisani memorandumi predstavljaju jedinstvenu priliku za razmenu znanja sa privredom. 

!function(f,b,e,v,n,t,s)
{if(f.fbq)return;n=f.fbq=function(){n.callMethod?
n.callMethod.apply(n,arguments):n.queue.push(arguments)};
if(!f._fbq)f._fbq=n;n.push=n;n.loaded=!0;n.version=’2.0′;
n.queue=[];t=b.createElement(e);t.async=!0;
t.src=v;s=b.getElementsByTagName(e)[0];
s.parentNode.insertBefore(t,s)}(window, document,’script’,
‘https://connect.facebook.net/en_US/fbevents.js’);
fbq(‘init’, ‘613230843079687’);
fbq(‘track’, ‘PageView’);