25/05/2022

INFO

Najnovije Vesti Dana

NI OVE GODINE NE MOŽEMO DO CRNE GORE VOZOM? Oglasili se iz Železnice, postoji OGROMAN PROBLEM

Topčider

Jedno spavanje i ujutru smo na moru. Sada međunarodni voz BeogradBar saobraća uobičajeno, ali već godinu dana nema auto-voza. Prvo je razlog bila pandemija, a potom zatvaranje stanice u Topčideru, jedine na kojoj su mogli da se ukrcaju automobili u voz. Kako sada stvari stoje ni ovog leta nećemo moći auto-vozom u Crnu Goru na more.

Čitave porodice auto-vozom su putovale na more. Decenijama je bilo tako. Poslednji put od Beograda do Bara auto-voz je saobraćao 2020. godine.

Prvo se linija premestila sa Glavne, na Železničku stanicu u Topčideru, a potom je, kako kažu nadležni, zbog pandemije, ukinuta prošle godine. Auto-vozom bi ovog leta ponovo htela da putuje porodica Ilić. Ali….

foto: Filip Plavčić

„Ove godine smo dobili informaciju da najverovatnije voz neće saobraćati iz razloga što nemaju gde da postave rampu za utovar vozila“, kaže Vladimir Ilić.

Samo je stanica u Topčideru imala rampu preko koje su automobili mogli da se ukrcaju u auto-voz, ali ta stanica je zatvorena prošle godine. Tada je najavljeno da će auto-voz polaziti iz Zemuna, ali kako su nam sada rekli iz „Srbija voza“, još se ne zna na kojoj će stanici rampa biti postavljena.

Budva, Plaža, Crna Gora, More
foto: Rina

Tokom 2020. karta u jednom smeru u auto-vozu koštala je 30 evra, uz doplatu za automobil i to je bilo isplativije nego da se kolima putuje do Bara.

„Ne znam, kolima mi se ne isplati, deca su mala, mučnina, povraćanje, dug put. Ako osposobe, vozom ćemo, ako ne osposobe onda će žena i deca vozom, a ja ću se kolima spustiti dole“, dodaje Ilić.

Iz „Srbija voza“ su nam rekli da je plan da auto-voz krene i ove godine put Bara 15. juna, ali de ne veruju da će uspeti da završe sve potrebne pripreme na vreme.

(INFO/RTS)

!function(f,b,e,v,n,t,s)
{if(f.fbq)return;n=f.fbq=function(){n.callMethod?
n.callMethod.apply(n,arguments):n.queue.push(arguments)};
if(!f._fbq)f._fbq=n;n.push=n;n.loaded=!0;n.version=’2.0′;
n.queue=[];t=b.createElement(e);t.async=!0;
t.src=v;s=b.getElementsByTagName(e)[0];
s.parentNode.insertBefore(t,s)}(window, document,’script’,
‘https://connect.facebook.net/en_US/fbevents.js’);
fbq(‘init’, ‘322513038446696’);
fbq(‘track’, ‘PageView’);
fbq(‘track’, ‘ViewContent’, {content_ids: ‘1044635’, content_type: ‘product’});