03/12/2022

INFO

Najnovije Vesti Dana

NEZAPAMĆENO IŽIVLJAVANJE: Zvali da svedoči Malešićeva majka od 87 godina

NEZAPAMĆENO IŽIVLJAVANJE: Zvali da svedoči Malešićeva majka od 87 godina

Naime, nju je tužilaštvo pozvalo da svedoči mada se radi o starici koja ima 87 godina.

Ovaj nezapamćeni primer iživljavanja samo je nastavak torture kroz koju prolaze general i njegova porodica. Podsetimo, on je uhapšen kao poslednji kriminalac, jer su po njega poslati uniformisani policajci u čak tri službena automobila, usred noći, verovatno s namerom da ga diskredituju među ljudima u kraju u kome živi.

Takođe, Specijalni sud je uhapšenima na predlog tužilaštva odredio pritvor od 30 dana pod obrazloženjem da postoji opasnost od bekstva, uticaja na svedoke i ponavljanja krivičnog dela.

Ti razlozi za određivanje pritvora nikako ne idu na čast srpskom pravosuđu. Osnovi za pritvor su besmisleni jer se sam javlja na razgovor, nema razloga da beži, a ni gde, porodičan je čovek. Više puta je nudio da ide na poligraf, ali je tužilaštvo odbilo, jer ne žele da se dođe do istine. To su sve fabrikovane optužbe suda i MUP-a. Takođe, sama krivična prijava je besmislena i žao mi je što sud nije imao dovoljno stručnosti i hrabrosti da postupa po zakonu, već je podlegao vaninstitucionalnim pritiscima. Mi ćemo se svakako boriti za pravdu i siguran sam da ćemio se pre ili kasnije za to izboriti – rekao je Malešićev advokat Veljko Delibašić za Republiku.

!function(f,b,e,v,n,t,s)
{if(f.fbq)return;n=f.fbq=function(){n.callMethod?
n.callMethod.apply(n,arguments):n.queue.push(arguments)};
if(!f._fbq)f._fbq=n;n.push=n;n.loaded=!0;n.version=’2.0′;
n.queue=[];t=b.createElement(e);t.async=!0;
t.src=v;s=b.getElementsByTagName(e)[0];
s.parentNode.insertBefore(t,s)}(window, document,’script’,
‘https://connect.facebook.net/en_US/fbevents.js’);
fbq(‘init’, ‘613230843079687’);
fbq(‘track’, ‘PageView’);