05/12/2022

INFO

Najnovije Vesti Dana

NEMA VIKENDICE ISPOD 200.000 EVRA: Beograd se vidi kao na dlanu – Novak već ima nekretninu, a Džoni Dep je zainteresovan da pazari kuću

NEMA VIKENDICE ISPOD 200.000 EVRA: Beograd se vidi kao na dlanu - Novak već ima nekretninu, a Džoni Dep je zainteresovan da pazari kuću

I za to postoji dobro objašnjenje. Ljudi su tokom perioda karantina shvatili važnost „lične oaze“, negde van grada, gužve; stoga, više nego ikada pre bili su spremni da ulože veći iznos novca i više truda kako bi sagradili kvalitetnu nekretninu i kupili svoje „parče sreće“ u prirodi.

Kosmaj se vremenom istakao kao top lokacija, naročito za Beograđane, kako zbog svoje pristupačnosti i blizine, tako i zbog prirodnih lepota. Nepunih 60 kilometara je udaljen od prestonice, te predstavlja idealno rešenje za „beg iz grada“, recimo, petkom posle posla.

Sudeći po oglasima i iskustvima naših sugrađana, tamo sada bukvalno niču velelepne vile, čitavi kompleksi, velnes centri, restorani, hoteli, bazeni. Ukratko, ova srpska planina postaje nešto poput Hemptonsa, nadomak Njujorka.

Podsećamo, takođe se sve više traže i Divčibare, mada je ta planina bliže Valjevu, tako da je ova opcija Beograđanima možda primamljivija. Sve u svemu, kvadrat na Divčibarima je dostigao cenu od 1.800 evra, što dovoljno govori o njenoj popularnosti.

Ako sada listate oglase, najniža cena kuće je 200.000 evra. Jedna vila vredi čak 700.000 evra, mada ima oko 700 kvadrata. Ipak, to znači da je cena po m2 hiljadu evra, što nije malo za planinsku zonu. Primera radi, te cene i dalje nalazimo u gradskim perifernim zonama kao što su Rakovica, deo Čukarice, Palilule itd.

S druge strane, u međuvremenu je izgrađen kompleks koji nude nekretnine za više od 2.200 evra po kvadratu. Kako je Kosmaj u prethodnom periodu ispunio standarde vezane za infrastrukturu i okruženje, uopšteno, tako je poraslo interesovanje za gradnju.

Takođe, i poznati holivudski glumac Džoni Dep zainteresovan je za Kosmaj. Kako se pisalo početkom meseca, „čuo je sve najlepše o tom delu Srbije, a sa prijateljima je boravio na nekoliko lokacija na ovoj srpskoj planini“.

Poznato je da naš proslavljeni teniser, Novak Đoković, poseduje nekretninu na Kosmaju, kao i mnogi drugi poznati. Dakle, ovo je planina koja definitivno sve više okupira pažnju naših građana.

Kako saznajemo, neki naši sugrađani koji imaju vikendicu na Kosmaju, čak su se preselili tamo kada je krenula korona, odnosno rad od kuće. U firmu u Beogradu dolaze po potrebi. Treba vam oko 40 minuta vožnje automobilom, dakle, ovo utočište nije ni preblizu ni predaleko.

!function(f,b,e,v,n,t,s)
{if(f.fbq)return;n=f.fbq=function(){n.callMethod?
n.callMethod.apply(n,arguments):n.queue.push(arguments)};
if(!f._fbq)f._fbq=n;n.push=n;n.loaded=!0;n.version=’2.0′;
n.queue=[];t=b.createElement(e);t.async=!0;
t.src=v;s=b.getElementsByTagName(e)[0];
s.parentNode.insertBefore(t,s)}(window, document,’script’,
‘https://connect.facebook.net/en_US/fbevents.js’);
fbq(‘init’, ‘613230843079687’);
fbq(‘track’, ‘PageView’);