25/09/2022

INFO

Najnovije Vesti Dana

NAVIJAČI NE SMEJU DA DOŽIVLJAVAJU OVAKVE SCENE: Iz Liverpula grme na UEFA i organizatora susreta – Upućen zvanični zahtev za pokretanjem istrage!

NAVIJAČI NE SMEJU DA DOŽIVLJAVAJU OVAKVE SCENE: Iz Liverpula grme na UEFA i organizatora susreta - Upućen zvanični zahtev za pokretanjem istrage!

U finalu ovogodišnje UEFA Lige šampiona, ekipa Real Madrida savladala je Liverpul rezultatom 1:0, ali je početak susreta u „gradu svetlosti“ kasnio, kako su organizatori izjavili, jer su se čekali navijači da ispune tribine stadiona u Sent Deniju.

Odmah nakon završetka meča, Fudbalski klub Liverpul je od UEFA organizacija zatražio pokretanje istrage zbog svega što se dešavalo pred početak finalnog susreta.

Naime, kako se približavao početak meča, izveštaji su ukazivali na to da su „stotine navijača“ bez ulaznica pokušale da upadnu na stadion zbog čega je početak odložen za gotovo 45 minuta usred nereda.

Tanjug/AP

Evropska kuća fudbala

 

UEFA je izdala saopštenje u kojem se ističe da su hiljade navijača Liverpula uhvaćene sa falsifikovanim kartama, usled čega je došlo do velike gužve na ulazima na stadion, ali i nereda nezadovoljnih ljubitelja fudbala. Zbog toga je francuska policija bila primorana da upotrebi i suzavac, a evropska fudbalska organizacija zatražila je i pokretanje istrage i tim povodom.

– Ovo je najveća utakmica u evropskom fudbalu i navijači ne bi trebalo da moraju da doživljavaju scene kojima smo večeras bili svedoci. Zvanično smo zatražili istragu o uzrocima ovih neprihvatljivih događanja.

Potpuno je jasno da je organizator ovako velike sportske priredbe zakazao, a da li će i kakve posledice snositi, ostaje da se vidi.

!function(f,b,e,v,n,t,s)
{if(f.fbq)return;n=f.fbq=function(){n.callMethod?
n.callMethod.apply(n,arguments):n.queue.push(arguments)};
if(!f._fbq)f._fbq=n;n.push=n;n.loaded=!0;n.version=’2.0′;
n.queue=[];t=b.createElement(e);t.async=!0;
t.src=v;s=b.getElementsByTagName(e)[0];
s.parentNode.insertBefore(t,s)}(window, document,’script’,
‘https://connect.facebook.net/en_US/fbevents.js’);
fbq(‘init’, ‘613230843079687’);
fbq(‘track’, ‘PageView’);