24/05/2022

INFO

Najnovije Vesti Dana

NASTAVLJENO SUĐENJE PRLJAVOM INSPEKTORU: Stolić ima još dva tajna rokovnika

NASTAVLJENO SUĐENJE PRLJAVOM INSPEKTORU: Stolić ima još dva tajna rokovnika

Suđenje bivšem inspektoru SBPOK-a Božidaru Stoliću pred Specijalnim sudom u Beogradu zbog sumnje da je poverljive informacije iz istrage otkrivao klanu Belivuk-Miljković preko takođe okrivljenog u ovom postupku, kriminalca Filipa Golubovića danas je nastavljeno je pregledanjem pisane dokumentacije, dokaza tužilaštva među kojima je i rokovnik pronađen kod inspektora prilikom hapšenja.

U Stolićevom rokovniku koji tužilaštvo smatra bitnim dokazom navedeno je oko 500 lica iz kriminogene sredine, a na današnjem pretresu optuženi doskorašnji inspektor otkrio je da ima još dva rokovnika u kojima je vodio evidenciju.

U rokovniku u kojem su olovkom ispisani brojevi imena i cifre, telefoni, tužilac je predložio kao jedan od ključnih dokaza.

Foto: Adelarda Popović

Božidar Stolić

U ovom rokovniku evidentirane su sve radnje koje je kao policijski službenik preduzimao. Evidentirana su imena i prezimena, ali se vidi da nema ni jednog imena i prezimena da su preduzimanje radnje prema ljudima koje je proveravao u sistemu. Evidentirani su operativni poslovi koje je obavljao, ali njih nema – objasnio je tužilac Saša Ivanić, zbog čega je rokovnik predložio kao dokaz.

 Optuženi Stolić sa braniocem Branislavom Bogdanovićem je osporio navode tužilaštva . 

Ovo je rokovnik iz 2019. , a u kancelariji sam imao još dva, ali sam samo ovaj nosio kući i tužilac ga je predložio kao dokaz zato što je nađen kod mene. Kući sam ga nosio jer sam radio i mimo radnog vremena – rekao je Stolić. 

Nastavak suđenja je zakazan za 7.jun kada je predviđeno da se izvrši uvid u skaj komunikacije koje je odbrana osporavala, ali je sud odlučio da ih uvrsti u dokaze koji će biti cenjeni.

!function(f,b,e,v,n,t,s)
{if(f.fbq)return;n=f.fbq=function(){n.callMethod?
n.callMethod.apply(n,arguments):n.queue.push(arguments)};
if(!f._fbq)f._fbq=n;n.push=n;n.loaded=!0;n.version=’2.0′;
n.queue=[];t=b.createElement(e);t.async=!0;
t.src=v;s=b.getElementsByTagName(e)[0];
s.parentNode.insertBefore(t,s)}(window, document,’script’,
‘https://connect.facebook.net/en_US/fbevents.js’);
fbq(‘init’, ‘613230843079687’);
fbq(‘track’, ‘PageView’);