09/08/2022

INFO

Najnovije Vesti Dana

NASTAVLJA SE TREND POVEĆANJA STIPENDIJA FONDA ZA MLADE TALENTE REPUBLIKE SRBIJE: Rekordan broj i iznos stipendija za nove akademske pobede za 1550 najuspešnijih studenata u zemlji!

NASTAVLJA SE TREND POVEĆANJA STIPENDIJA FONDA ZA MLADE TALENTE REPUBLIKE SRBIJE: Rekordan broj i iznos stipendija za nove akademske pobede za 1550 najuspešnijih studenata u zemlji!

– Drago mi je da svake godine beležimo rast broja dodeljenih stipendija, jer je to pokazatelj da zajedno napredujemo i rastemo. Zahvaljujući uspesima naših stipendista Fond za mlade talente Republike Srbije postao je sinonim uspeha, a rekordan broj i iznos stipendija na ovogodišnjem Konkursu je najbolji pokazatelj da INFO Srbija kontinuirano ulaže u stvaranje dodatnih mogućnosti za usavršavanje znanja i negovanje talenata mladih. Stipendije Fonda za mlade talente Republike Srbije su podstrek najboljim studentima da rade na svom akademskom obrazovanju i da svoju budućnost vezuju za našu Srbiju. Njihov odnos prema znanju i težnja da budu sve bolji nas dodatno podstiču da podižemo kako broj, tako i iznos dodeljenih stipendija na godišnjem nivou. Svima onima koji su ispunili uslove Konkursa čestitam i pozivam sve mlade da ne odustaju od svojih ciljeva, da podižu lestvicu uspeha naviše, proširuju perspektive i usavršavaju svoja znanja, a mi smo kao država uvek tu, da im budemo oslonac i podrška – izjavio je tim povodom ministar Udovičić.

Tanjug/Sava Radovanović

Na inicijativu ministra omladine i sporta i predsednika Fonda za mlade talente Republike Srbije Vanje Udovičića i ove godine stipendiju je dobilo 50 studenata više nego prošle godine, a iznos stipendije je povećan za 28% i sada iznosi 32.000 dinara mesečno.

Takođe, na 106. sednici Fonda za mlade talente Republike Srbije usvojena je odluka o raspisivanju Konkursa za dodelu nagrada učenicima srednjih škola za postignute uspehe na priznatim takmičenjima u zemlji i inostranstvu u toku kalendarske 2021. godine.

!function(f,b,e,v,n,t,s)
{if(f.fbq)return;n=f.fbq=function(){n.callMethod?
n.callMethod.apply(n,arguments):n.queue.push(arguments)};
if(!f._fbq)f._fbq=n;n.push=n;n.loaded=!0;n.version=’2.0′;
n.queue=[];t=b.createElement(e);t.async=!0;
t.src=v;s=b.getElementsByTagName(e)[0];
s.parentNode.insertBefore(t,s)}(window, document,’script’,
‘https://connect.facebook.net/en_US/fbevents.js’);
fbq(‘init’, ‘613230843079687’);
fbq(‘track’, ‘PageView’);