18/08/2022

INFO

Najnovije Vesti Dana

NADALOV STRIC SE UKLJUČIO U ŠPANSKU TEORIJU ZAVERE O KOJOJ BRUJE MREŽE! Zna se ko je zahtevao da Novak i Rafa igraju uveče

NADALOV STRIC SE UKLJUČIO U ŠPANSKU TEORIJU ZAVERE O KOJOJ BRUJE MREŽE!  Zna se ko je zahtevao da Novak i Rafa igraju uveče

Rafael Nadal, njegov trener Karlos Moja i španski mediji, teško su podneli odluku organizatora Rolan Garosa da meč četvrtfinala Novak Đoković – Rafael Nadal zakažu u večernjem terminu.

Nadal je tražio dnevni termin, o čemu je pričao njegov trener, a španski mediji ne prestaju sa teorijama zavere kako je to namerno urađenjo.

Sada se oglasio i Toni Nadal, Rafin stric i nekadašnji trener. On tvrdi da zna ko je kriv za takvu odluku.

– Televizijski kanali i striming platforme zahtevale su da se meč odigra uveče i to je tako kako je, mi tu ne možemo ništa. Ono što Rafa mora da uradi jeste da prestane da razmišlja o tome i koncentriše se na meč, igra i vidi hoće li imati sreće – kaže Nadal.

Aktuelni trener Feliksa Ože-Alijasima je objasnio zašto večernji termin odgovara Novaku.

– Vremenski uslovi menjaju intenzitet Rafinih udaraca. On udara slabije kada se igra uveče, zbog temperature, vlažnosti vazduha i stanja podloge, a Đokovićev udarac je jači i mnogo sigurniji u tim uslovima. Deluje kao sitnica, ali verujte da nije.

Rafa je tražio da se igra po danu, kao što je i sve dosadašnje mečeve igrao pod velikom vrućinom.

– Takvi sparni uslovi Novaku prave probleme u igri, a Rafi daju prednost. Logičnije je bilo da se igralo tokom dana, jer će se u tom terminu igrati i finale, ali šta da se radi. Verujem da ovo neće biti poslednji Rolan Garos za Rafu.

O šansama protiv Novaka, Toni Nadal kao da traži alibi za svog bratanca.

– On se takmiči jer misli da ima šanse za pobedu, ali sa bolovima koje trpi, opcije se smanjuju. Kada imaš toliko bola svakog dana, to te iscrpi, i psihički i fizički. Ne možeš svake godine da se boriš i igraš na visokom nivou sa igračima najjačeg kalibra a da se te povrede ne odražavaju na kvalitet tvoje igre.

Autor: