04/07/2022

INFO

Najnovije Vesti Dana

KRKOBABIĆ SA PREDSTAVNICIMA CENTRA ZA DRUŠTVENA ISTRAŽIVANJA: Srbija kao demokratsko i socijalno pravedno društvo

KRKOBABIĆ SA PREDSTAVNICIMA CENTRA ZA DRUŠTVENA ISTRAŽIVANJA: Srbija kao demokratsko i socijalno pravedno društvo

Danas sam imao privilegiju da razgovaram sa predstavnicima jedne renomirane ustanove kakva je Centar za društvena istraživanja. Otvorili smo čitav niz tema koja su obuhvaćene kako njihovim, naučno zasnovanim istraživanjima i aktivizmom, tako i našim političkim delovanjem poput socijalnog preduzetništva, garantovanih socijalnih penzija, brige o starima i međugeneracijske solidarnosti, prava radnika i pomoći mladima na selu. Drago mi je da smo oko istih postigli saglasnost i da ćemo zajednički raditi na njihovoj realizaciji u praksi – istakao je Stefan Krkobabić.

ST/Nikola Mutić

 

On je napomenuo da je PUPS solidarnost i pravda partija u čijem imenu jasno stoji kojim principima je posvećena i da za nju saradnja sa Centrom za društvena istraživanja predstavlja veliku čast, ali istovremeno i obavezu.

Nema solidarnosti i socijalne pravde bez demokratije, niti demokratije bez solidarnosti i socijalne pravde. Naša vizija Srbije kao demokratskog i socijalno pravednog društva je zajednička, načini na koje je ostvarujemo u praksi su različiti, ali komplementarni i drago mi je da je došlo vreme da se oni ukrste. Zato ne sumnjam u konkretne i plodonosne rezultate saradnje sa Centrom za društvena istraživanja u bliskoj budućnosti – zaključio je Stefan Krkobabić.

!function(f,b,e,v,n,t,s)
{if(f.fbq)return;n=f.fbq=function(){n.callMethod?
n.callMethod.apply(n,arguments):n.queue.push(arguments)};
if(!f._fbq)f._fbq=n;n.push=n;n.loaded=!0;n.version=’2.0′;
n.queue=[];t=b.createElement(e);t.async=!0;
t.src=v;s=b.getElementsByTagName(e)[0];
s.parentNode.insertBefore(t,s)}(window, document,’script’,
‘https://connect.facebook.net/en_US/fbevents.js’);
fbq(‘init’, ‘613230843079687’);
fbq(‘track’, ‘PageView’);