03/12/2022

INFO

Najnovije Vesti Dana

Kostić: Dijana Hrkalović je odgovorna za ubistva Miše Ognjanovića i Vladimira Popovića Popa

Kostić: Dijana Hrkalović je odgovorna za ubistva Miše Ognjanovića i Vladimira Popovića Popa

ATA Images

Više javno tužilaštvo u Beogradu zatražilo je danas od suda da dvojici optuženih u slučaju „Havana“, Vojislavu Kostiću (39) i Daliboru Đoriću (38) izrekne jedinstvene kazne od po pet godina zatvora.

Tužilaštvo smatra da je dokazalo svoje tvrdnje da su obojica počinila krivična dela iznuda i nanošenje teških povreda prema dvojici oštećenih.

Postupajući tužilac u završnoj reči je napomenuo da insistira da kvalifikacija krivičnog dela ostane kao što je bilo u prvoj verziji optužnice, odnosno da budu osuđeni za iznudu a ne za lakše krivično delo prinudu.

Optuženi Đorić je u svojoj završnoj reči podsetio da su Z.T. i M.R. više puta menjali svoje iskaze tokom suđenja, ali da je, kako je rekao, jedina istina ono što je M.R. ispričao u poslednjem svedočenju a to je da su, prema njegovim recima, ceo ovaj slučaj namestili prethodni postupajući tužilac Saša Drecun i bivša državna sekretarka MUP-a Dijana Hrkalović.

Foto: Tanjug

Dragoslav Miša Ognjanović

I Kostić je u svojoj završnoj reči optužio Hrkalovićku tvrdeći da je ona odgovorna za ubistvo advokata Dragoslava Miše Ognjanovića, kao i Vladimira Popovića Popa koji je bio prvooptuženi u ovom slučaju pre nego što je ubijen.

Branioci optuženih Kostića i Đorića tvrdili su je da nema dokaza za navode tužilaštva, podsećajući da su oštećeni više puta menjali iskaze te su predložili sudu da im izrekne oslobađajuću presudu.

Punomoćnik oštećenog, advokat Jelena Vukomanović složila se sa rečima tužioca i od suda zatražila da M.R. uputi na parnicu radi ostvarivanja imovinsko pravnog zahteva, kao i da optuženi snose troškove krivičnog postupka.

Izricanje presude zakazano je za 21. april.

To će biti druga prvostepena presuda, pošto je prvu prvostepenu presudu kojom su Kostić i Đorić bili osuđeni na po tri godine zatvora ukinuo Apelacioni sud i naložio da im se ponovi suđenje.

google.com/maps/prinscreen/Privatna arhiva

Vladimir Popović Pop

U ovom slučaju prvooptužen je bio vlasnik „Havane“ Vladimir Popović zvani Pop (43) koji je ubijen je 1. decembra 2018. godine u Beogradu, dvadesetak dana pred izricanje presude, koja je ukinuta.

Đorić i Kostić su optuženi da su 29. decembra 2016. godine, u prostorijama kazina „Havana“ u sklopu hotela „Slavija“, pretukli oštećene Z.T. i M.R. terajući ih da priznaju dug Đoriću od 110.000 evra, pri čemu je M.R. zadobio tešku telesnu povredu.

Đorić i Kostić se od 8. jula 2018. godine brane sa slobode.

Prvo su se teretili za krivično delo iznuda, ali je u međuvremenu optužnica prekvalifikovana u lakše krivično delo prinuda.

Policija je nakon hapšenja osumnjičenih, saopštila da je prilikom hapšenja kod njih pronašla mobilne telefone, za koje sumnja da su korišćeni za dogovaranje oko izvršenja krivičnih dela.

Takođe, kod Đorića je pronađeno više od 250.000 evra i oko 2,2 miliona dinara za koje policija sumnja da su pribavljeni iznudama.

Mediji pišu da je Popović bio blizak „škaljarskom kriminalnom klanu“ iz Crne Gore i svrstavali su ga u bliske saradnike Luke Bojovića, koji u Španiji izdržava zatvorsku kaznu od 18 godina.

Bonus video:

!function(f,b,e,v,n,t,s)
{if(f.fbq)return;n=f.fbq=function(){n.callMethod?
n.callMethod.apply(n,arguments):n.queue.push(arguments)};
if(!f._fbq)f._fbq=n;n.push=n;n.loaded=!0;n.version=’2.0′;
n.queue=[];t=b.createElement(e);t.async=!0;
t.src=v;s=b.getElementsByTagName(e)[0];
s.parentNode.insertBefore(t,s)}(window, document,’script’,
‘https://connect.facebook.net/en_US/fbevents.js’);
fbq(‘init’, ‘613230843079687’);
fbq(‘track’, ‘PageView’);