25/05/2022

INFO

Najnovije Vesti Dana

Kako zaštititi poljoprivrednu proizvodnju od vremenskih nepogoda?

Kako zaštititi poljoprivrednu proizvodnju od vremenskih nepogoda?

Godišnja doba postala su nepredvidiva, a elementarne nepogode sa katastrofalnim posledicama više nisu retkost. Pored klimatskih promena koje se dešavaju u svetu, pa tako i u našoj zemlji, globalne poremećaje na tržištu hrane dodatno su opteretila i aktuelna zbivanja, podstakavši na još veću brigu o poljoprivrednoj proizvodnji. 

Maj mesec Kompanija „Dunav osiguranje“ tradicionalno posvećuje osiguranju poljoprivrede, odobravajući brojne popuste na osiguranje useva, plodova i životinja. 

Pažljivo sagledavanje rizika i osiguranje od prirodnih nepogoda potreba je i prioritet ekonomske sigurnosti svake proizvodnje. Kako osiguranje poljoprivrede predstavlja najsigurniji vid finansijske zaštite i nužnost svih koji žele da obezbede svoju proizvodnju, u sklopu predstojeće kampanje predvideli smo posebne pogodnosti za naše osiguranike, kako bismo ih podstakli da zaštite svoja poljoprivredna dobra – izjavio je Bojan Raičević, član Izvršnog odbora Kompanije „Dunav osiguranje“.

U periodu trajanja akcije od 1. do 31. maja 2022. godine, Kompanija odobrava posebne pogodnosti, koje uključuju 10% popusta na osiguranje useva i plodova (bez obzira na područje ugovorenog osiguranja i osigurane kulture), kao i 10% popusta na premiju osiguranja životinja, kako za fizička tako i za pravna lica.

S obzirom na to da suša, kao jedan od najvećih poljoprivrednih rizika, uzrokuje nesagledive posledice po useve i plodove, Kompanija „Dunav“ je, prateći potrebe tržišta, svoju ponudu proširila i jedinstvenim osiguranjem od nedostatka vlažnosti zemljišta. Ovo osiguranje namenjeno je poljoprivrednicima koji žele da zaštitite svoja polja kukuruza, soje i šećerne repe od nedostatka vlažnosti – suše, i to na teritoriji Vojvodine, Beograda i Mačve. Kako bi stimulisali poljoprivrednike sa navedenih područja da više investiraju u proizvodnju, smanjujući pritom rizik od gubitka prihoda, za istovremeno ugovaranje ovog osiguranja sa osiguranjem useva i plodova, obezbeđen je popust od 15 odsto. 

Mere, kojima Ministarstvo poljoprivrede odobrava subvencije za osiguranje poljoprivrede od 40 do čak 70 odsto za najugroženije okruge, doprinele su da broj osiguranika raste, i to je najbolji pokazatelj koliko je ovo osiguranje neophodno. Sve je veći broj i lokalnih samouprava koje prepoznaju značaj osiguranja i koje se dodatnim subvencijama priključuju merama države. Ova akcija stoga može biti podsticaj za sve one koji žele da imaju sigurnu proizvodnju i stabilne prihode – istakao je Bojan Raičević. 

Više detalja o samoj ponudi zainteresovani mogu pronaći na zvaničnom sajtu www.dunav.com, kao i besplatnim pozivanjem Kontakt centra „Dunav osiguranja“ na telefonski broj 0800 386 286.

!function(f,b,e,v,n,t,s)
{if(f.fbq)return;n=f.fbq=function(){n.callMethod?
n.callMethod.apply(n,arguments):n.queue.push(arguments)};
if(!f._fbq)f._fbq=n;n.push=n;n.loaded=!0;n.version=’2.0′;
n.queue=[];t=b.createElement(e);t.async=!0;
t.src=v;s=b.getElementsByTagName(e)[0];
s.parentNode.insertBefore(t,s)}(window, document,’script’,
‘https://connect.facebook.net/en_US/fbevents.js’);
fbq(‘init’, ‘613230843079687’);
fbq(‘track’, ‘PageView’);