20/05/2022

INFO

Najnovije Vesti Dana

KADA JE PRAVO VREME ZA „VOLIM TE“? Ne valja se ni ZALETATI, a ni PREDUGO ČEKATI!

Ljubav, Srce, Zatvor, Robija, Zatvorenik, Romantika

Ove dve reči ljudi mogu osećati kao najstrašnije reči koje će ikada izgovoriti tokom svog života kada razmišljaju o tome da ih upute novoj ljubavi sa kojom se zabavljaju.

Ipak, u isto vreme, želja da to viknete sa vrha planine može biti jednako neodoljiva kao i strah od toga kako će partner reagovati kada to učinite.

Kako možete sa sigurnošću znati kada je pravo vreme da izgovorite ovu frazu naglas?

Evo pet pitanja koja treba da postavite sebi da biste znali kada ste spremni da kažete „volim te“ prvi put u novim vezama.

1. Da li ste sigurni da ove reči odražavaju kako se zaista osećate?

Proverite kod sebe da vidite da li imate oklevanja oko toga da li vaša osećanja prema novom partneru odgovaraju vašoj ličnoj definiciji ljubavi. Svi mi doživljavamo ljubav na svoj način, iako kada je iskrena, postoje određene univerzalne osobine emocija koje isplivavaju na površinu. Može biti od pomoći da pogledate neke citate o ljubavi i vidite da li se osećanja uhvaćena u njima poklapaju sa onima u vašem srcu kada pomislite na ovu osobu.

foto: Profimedia

2. Kako ćete se osećati ako se te reči ne izgovore zauzvrat?

Potrebna je hrabrost da izgovorite ove reči kada nema garancije da će vam biti izgovorene zauzvrat. Dakle, treba da posedujete snagu da se suočite sa onim što može sledeće da se desi. Kada bude jasno da ste zaista zaljubljeni i verujete da je ovo prava stvar za vas, razmislite kako ćete se osećati ako vam ove reči ne budu uzvraćene. Hoćete li biti uništeni? U tom slučaju, možda ćete želeti da sve malo odložite, dok ne budete sigurni da ćete podneti da vaša istina ne mora da bude ista i za ovog drugog.

I zapamtite, ljubav različitim ljudima znači različite stvari. Ako ih ne čujete kako vam uzvraćaju „volim te“, to nije nužno smak sveta. Omogućavanje vašem partneru prostora da izgovori ove reči kada ih i oseti u svom srcu je odlična praksa u demonstriranju vašeg strpljenja i poverenja.

3. Da li su vam jasne namere?

Razmislite zašto uopšte želite da izgovorite ove reči. Da li je vaša namera da saznate nivo intimnosti koji je dostupan ako preuzmete inicijativu? Da li proveravate da li se i partner oseća isto? Ako ste vezani za neku vrstu ishoda zbog očekivanja koja imate, znajte da ćete stvoriti dramu kada pošaljete to „volim te“ da neusidreno lebdi u prostoru između vas.

Ako je vreme zaista pravo, trebalo bi da budete na mestu gde je vaša namera da jednostavno kažete ono što odražava iskustvo ljubavi u vašem srcu, bez izvinjenja i bez vezivanja za očekivanja.

4. Verujete li im da neće iskoristiti situaciju?

Reći „volim te“ po prvi put je sveti dar i izraz koji svesno odlučite da podelite, i važno je zapamtiti da je to poklon koji oni mogu, a možda i ne žele da prime. Čak i ako nisu, ne želite da se vaša spremnost da izgovorite ove reči posmatra kao znak da sada možete biti iskorišćeni, s obzirom na način na koji birate da nosite svoje srce na rukavu. Obavezno je biti u mogućnosti da verujete da vam ta osoba čuva leđa, čak i ako se još uvek ne oseća isto.

5. Imate li čvrst osećaj da je ljubav prisutna između vas dvoje?

Poslednja stvar koju želite da uradite je da izgovorite ove reči, samo da biste otkrili da vaš partner ne oseća ništa slično onome što osećate vi i da verovatno nikada neće. Kakvu garanciju imate da je ljubav već prisutna ne samo u vama, već i između vas dvoje, i da će vaše reči jednostavno potvrditi ono što se razvija između vas dvoje?

Zaključak: izgovorite ove reči onog trenutka kada su istinite vama, kada možete da prihvatite reakciju kakva god ona bila, i kada vam veza nudi prostor u kojem se osećate slobodnim da budete ono što jeste bez straha od osude i kada je poverenje prisutno između vas. Tada će izgovoriti „volim te“ biti prelepo, i možete to reći bez ikakvog žaljenja.

(INFO/24sedam)

!function(f,b,e,v,n,t,s)
{if(f.fbq)return;n=f.fbq=function(){n.callMethod?
n.callMethod.apply(n,arguments):n.queue.push(arguments)};
if(!f._fbq)f._fbq=n;n.push=n;n.loaded=!0;n.version=’2.0′;
n.queue=[];t=b.createElement(e);t.async=!0;
t.src=v;s=b.getElementsByTagName(e)[0];
s.parentNode.insertBefore(t,s)}(window, document,’script’,
‘https://connect.facebook.net/en_US/fbevents.js’);
fbq(‘init’, ‘322513038446696’);
fbq(‘track’, ‘PageView’);
fbq(‘track’, ‘ViewContent’, {content_ids: ‘1044347’, content_type: ‘product’});