Photo by Robina Weermeijer on Unsplash

Pojedini ljudi koji su bili u komi, na socijalnoj mreži Redit opisali su kako zapravo izgleda povratak i buđenje.

– Nisam imao pojma gde sam. Nisam imao pojma mi šta se dogodilo… Finansije su mi bile u potpunom neredu, nagomilali su se golemi dugovi i kazne. Trebalo mi je 18 meseci da pronađem posao, a onda još mnogo vremena da svima objasnim kako sam bio u komi… I onda je stigao Kovid-19 – napisao je jedan korisnik.

– I meni je to bila finansijska noćna mora, mislim da se nikada neću oporaviti. Za nas nema oprosta dugova. Nedavno sam se totalno izbezumio kad me je nazvao službenik iz banke zbog duga. Urlao sam na njega: „Misliš da sam imao u planu da budem u komi!? Koji deo rečenice nemam novca ne razumeš!?“ Na sreću, dobio sam socijalnu pomoć, ali ta svota nije ni blizu onoj koju sam pre zarađivao – dodao je drugi.

www.profimedia.rs

Buđenje iz kome nije kao u filmu

Nije ni blizu scenama iz filmova.

– Holivudski prikaz buđenja iz kome šokantno je pogrešan. Zaista sam bio zaprepašćen kad se moj prijatelj probudio iz kome nakon mesec dana i morao je sve ponovo da uradi – rekao je.

– Konačno sam se setio da nosim naočare. Nisam mogao da ih stavim na lice niti da ih skinem jer su me ruke bolele i ti pokreti su mi bili užasno iscrpljujući – otkrio je jedan od korisnika.