26/11/2022

INFO

Najnovije Vesti Dana

HVALA ZA NEPOKOLEBLJIVO PRIJATELJSTVO I NEGOVANJE USPOMENA NA STRADALE TOKOM HOLOKAUSTA! Predsednik Izraela uputio čestitku Vučiću

PREDSEDNIK VUČIĆ SE JOŠ JEDNOM ZAHVALIO: "Imam želju da se poklonim pred građanima Srbije!"

– U ime naroda i Države Izrael, zadovoljstvo mi je da Vam uputim najsrdačnije čestitke na ponovnom izboru za predsednika.

Ove godine obeležavamo 30 godina diplomatskih odnosa Republike Srbije i Države Izrael.

– Želeo bih da iskoristim ovu priliku da Vam izrazim kolektivnu zahvalnost Izraela za nepokolebljivo prijateljstvo i Vašu posvećenost negovanju uspomena na stradale tokom Holokausta. Zahvalan sam na Vašim naporima da podstaknete donošenje zakona kojim se jevrejskoj zajednici vraća imovina oduzeta tokom rata, kao i za podršku osnivanju Muzeja Holokausta u Beogradu. Rado se sećamo i duboko cenimo Vašu posetu Izraelu 2020. godine i učešće na svečanosti održanoj u čast 75. godišnjice od oslobađanja Aušvica.

– Dok se sećamo naše prošlosti, gledamo i u sadašnjost i prilike koje nas očekuju. Otvaranje Privredne komore Srbije u Jerusalimu 2021. godine predstavlja važan korak ka jačanju naših bilateralnih odnosa. Veoma mi je drago što je uvažena ministarka trgovine i turizma tom prilikom doputovala u Izrael.

– Primite moje iskrene želje za uspeh tokom Vašeg predstojećeg mandata. Želim da Vam uputim najsrdačniji poziv da posetite Jerusalim naredne godine kako bismo razgovarali o daljem produbljivanju partnerstva između naša dva naroda – navodi se u čestitki predsednika Hercoga.

BONUS VIDEO:

!function(f,b,e,v,n,t,s)
{if(f.fbq)return;n=f.fbq=function(){n.callMethod?
n.callMethod.apply(n,arguments):n.queue.push(arguments)};
if(!f._fbq)f._fbq=n;n.push=n;n.loaded=!0;n.version=’2.0′;
n.queue=[];t=b.createElement(e);t.async=!0;
t.src=v;s=b.getElementsByTagName(e)[0];
s.parentNode.insertBefore(t,s)}(window, document,’script’,
‘https://connect.facebook.net/en_US/fbevents.js’);
fbq(‘init’, ‘613230843079687’);
fbq(‘track’, ‘PageView’);