13/08/2022

INFO

Najnovije Vesti Dana

GRANATIRANJE, NAPAD, GRANATIRANJE! Rusi ušli duboko u Severodonjeck, iz Kijeva stigla dramatična poruka: Imamo zabrinjavajuće vesti!

GRANATIRANJE, NAPAD, GRANATIRANJE! Rusi ušli duboko u Severodonjeck, iz Kijeva stigla dramatična poruka: Imamo zabrinjavajuće vesti!

Guverner regije Luhansk Serhij Hajdaj rekao je da ima „razočaravajuće vesti“ pošto Rusi uvek koriste istu taktiku i osvaju deo po deo ovog grada, koji je najveći grad koji je još uvek pod kontrolom Kijeva.

Ruska vojska stalno koriste istu taktiku. Granatiraju nekoliko sati – tri, četiri, pet sati zaredom, a zatim napadaju. Zatim sledi granatiranje i novi napad, i tako dok se negde ne probiju – rekao je Hajdaj. 

Podsetimo, kako je INFO već pisala, Rusija je suočena sa velikim gubicima tokom invazije na Ukrajinu promenila vojnu strategiju i taktiku i pošto nije uspela da osvoji Kijev u ranoj fazi rata, preorijentisala se na Donbas.

Tanjug/AP

 

 

Britanci: Lolalne pobune

Uprkos ruskom napredovanju u Severodonjecku, britanski obaveštajci tvrde da se Rusi suočavaju sa velikim gubicima, naročito među mlađim oficirima.

Strašni gubici značajnog broja mlađe generacije profesionalnih oficira veerojatno će dodatni produbiti problem sa modernizacijom ruskog načina ratovanja – stoji u izveštaju.

Kako prenosi Index.hr pozivajući se na medije na ostrvu, britanski obaveštajci navode da „postoji više kredibilnih izveštaja“ o „lokalnim pobunama“ u ruskim trupama u Ukrajini.

– To je jasan znak pada morala ruske vojske – navodi se.

!function(f,b,e,v,n,t,s)
{if(f.fbq)return;n=f.fbq=function(){n.callMethod?
n.callMethod.apply(n,arguments):n.queue.push(arguments)};
if(!f._fbq)f._fbq=n;n.push=n;n.loaded=!0;n.version=’2.0′;
n.queue=[];t=b.createElement(e);t.async=!0;
t.src=v;s=b.getElementsByTagName(e)[0];
s.parentNode.insertBefore(t,s)}(window, document,’script’,
‘https://connect.facebook.net/en_US/fbevents.js’);
fbq(‘init’, ‘613230843079687’);
fbq(‘track’, ‘PageView’);