06/12/2022

INFO

Najnovije Vesti Dana

Feđa Štukan napisao knjigu „Blank“ o svom životu: Kajem se što sam pucao na četnike

POZNATI GLUMAC PUCAO NA ČOVEKA: Iznenada dobio nagon da UBIJE, Feđa u borbi sa HEROINSKOM ZAVISNOŠĆU, završio na PSIHIJATRIJI!

Sarajevski glumac Feđa Štukan, kog smo imali prilike da gledamo u domaćim serijama „Nečista krv“ i „Klan“, napisao je autobiografsku knjigu „Blank“, u koju je spakovao čitav svoj život prožet ratom, narkomanijom, alkoholizmom i boravkom u ludnici. Nakon učešća u antisrpskom filmu „U zemlji krvi i meda“ rediteljke u pokušaju i glumice Anđeline Džoli i njenog bivšeg partnera Breda Pita Štukan se na nagovor kolega iz Holivuda odvažio traumatičnu sudbinu da pretoči u književno delo, a ono se već štampa u trećem tiražu.

PORIV ZA UBIJANJEM

U romanu „Blank“ opisao je rat u Bosni i Hercegovini u kojem je učestvovao kao snajperista i četnike držao na nišanu. Sada ističe da se kaje što je pucao na ljude s ciljem da ih ubije. Štukan je odrastao u mešovitoj porodici, oca muslimana i majke Srpkinje.

Kaže da ne pripada nijednoj strani i da to za njega znači da se odriče prava na samog sebe, pa se i danas predstavlja kao Jugosloven.

Kad sam bio klinac ubio sam pticu vazdušnom puškom i nije mi dobro zbog toga ni dan-danas. Posebno zadovoljstvo u pucanju četniku u glavu je bilo to što je četnik, što je strašno. Mržnja kojom sam bio zadojen detaljno je opisana u „Blanku“, adrenalin se peo do dotad neviđenih nivoa, svaki atom u mom organizmu vibrirao je mržnjom. Situacija u koju sam doveden me je menjala, a oružje činilo moćnim. Neuravnotežena hemija u mozgu je stvarala poremećaje. Dobio sam nagon da ubijem. Srećom, nisam bio precizan. Samo to što sam pucao da lišim života drugo živo biće je za mene već dovoljno strašno – rekao je Štukan.

Tokom rata, kada se ljudi bore s izmenjenim stanjem svesti, Feđa je vrlo mlad otišao u rat, gde je bio u jedinicama Armije BiH. U borbama je učestvovao više od godinu, pa je zbog svega toga zaglavio i u ludnici, gde je proveo 11 meseci.

!function(f,b,e,v,n,t,s)
{if(f.fbq)return;n=f.fbq=function(){n.callMethod?
n.callMethod.apply(n,arguments):n.queue.push(arguments)};
if(!f._fbq)f._fbq=n;n.push=n;n.loaded=!0;n.version=’2.0′;
n.queue=[];t=b.createElement(e);t.async=!0;
t.src=v;s=b.getElementsByTagName(e)[0];
s.parentNode.insertBefore(t,s)}(window, document,’script’,
‘https://connect.facebook.net/en_US/fbevents.js’);
fbq(‘init’, ‘613230843079687’);
fbq(‘track’, ‘PageView’);