26/11/2022

INFO

Najnovije Vesti Dana

FBI UPAO U KUĆU DONALDA TRAMPA: Bivši predsednik SAD tvrdi da su mu PROVALILI U SEFOVE, tu su i PRISTALICE (FOTO)

FBI UPAO U KUĆU DONALDA TRAMPA: Bivši predsednik SAD tvrdi da su mu PROVALILI U SEFOVE, tu su i PRISTALICE (FOTO)

Florida, Foto: Profimedia

Agenti FBI su upali u rezidenciju Donalda Trampa u Mar-a-Lagou na Floridi, sa nalogom za pretragu, i provalili su u sefove bivšeg predsednika SAD, objavio je Tramp i rekao da mu je dom „pod opsadom“.

– Nikad se nešto ovako nije desilo predsedniku SAD pre. Pošto sam radio i sarađivao sa relevantnim vladinim agencijama, ovakav upad u moj dom nije bio potreban niti je primeren. Ovo je prekršaj, zloupotreba pravosudnog sistema i napad radikalnih levih demokrata koji očajnički žele da me spreče da se kandidujem za predsednika 2024. godine, posebno posle nedavnih istraživanja javnog mnenja, i koji će učiniti sve da zaustave republikance i konzervativce na predstojećim izborima – rekao je Tramp.

Ispred Trampove rezidencije okupilo se dosta pristalica Donalda Trampa.

On je rekao i da „ovakav napad može da se desi samo u zemljama Trećeg sveta“.

– Na žalost, Amerika je sada postala jedna od takvih zemalja, korumpirana do nivoa kakav nije viđen ranije – rekao je Tramp, navodeći da su agenti provalili u njegov sef.

„Koja je razlika između ovog i Votergejta, kada su operativci upali u Demokratski nacionalni komitet? Ovde su upali u dom 45. predsednika SAD“, rekao je Tramp.

Izvor Foks Njuza tvrdi da se upad desio rano jutros po američkom vremenu. On tvrdi da su agenti sa sobom poneli „otvarač sefova“ i da su provalili u „relativno nov sef“ u domu u „Mar-a-Lagou“. Izvor Foks Njuza tvrdi i da agenti „nisu našli ništa u sefu“.

Više izvora reklo je Foks Njuzu da je upad FBI u dom Trampa u Mar-a-Lagou u vezi sa materijalima koje je Tramp navodno poneo sa sobom posle okončanja svog predsedničkog mandata. Ovo je spominjano u istrazi Ministarstva pravde, gde je navedeno da je „klasifikovani materijal pronađen u 15 kutija“.

Federalni zakon SAD zabranjuje premeštanje klasifikovanih dokumenata na neautorizovane lokacije, ali moguće je da će Tramp ovo pokušati da ospori tvrdnjom da je kao predsednik imao vrhovnu izvršnu moć, pa i u procesu deklasifikacije dokumenata.

Izvor Foks Njuza tvrdi da su agenti FBI u kući Trampa u Mar-a-Lagou pregledali svaku kancelariju, svaki sef, i da su pokupili sve dokumente i kutije sa dokumentima.

– Sve su uzimali, bez biranja – rekao je izvor Foks Njuza.

Republikanski nacionalni komitet (RNC) osudio je upad FBI kao „dvostruki standard“.

– Apsolutna moć kvari apsolutno. Bezbroj puta smo imali primere kako demokrati zloupotrebljavaju zakon. Demokrati stalno koriste birokratiju kao oružje protiv republikanaca. Ovaj upad je nečuven. Ova zloupotreba vlasti mora da se zaustavi, a jedini način da se to uradi je da Amerika u novembru izabere Republikance – rekla je Rona Mekdanijel, predsedavajuća RNC.

Tramp je bio u Njujorku kad se desio upad. Izvor iz FBI potrvdio je za Foks Njuz da su agenti FBI iz Vašingtona, koji rade u Timu za prokupljanje dokaza, izvršili pad, i da su o tome pre akcije obavestili kancelariju FBI u Majamiju.

Po standardnom protokolu, direktor FBI i Vrhovni tužilac su bili upoznati sa akcijom i dobili su pun izveštaj o njoj.

Zvaničnik Bele kuće rekao je za Foks Njuz da nemaju nikakvih vesti o akciji, i uputio je novinare na Ministarstvo pravde za sva dodatna pitanja.

U Vašingtonu se u proteklih nekoliko nedelja pojačala istraga o događajima na Kapitolu 6. januara 2020. godine, pošto je Tramp odbijao da prizna rezultate izbora.

(INFO / Fox News)

!function(f,b,e,v,n,t,s)
{if(f.fbq)return;n=f.fbq=function(){n.callMethod?
n.callMethod.apply(n,arguments):n.queue.push(arguments)};
if(!f._fbq)f._fbq=n;n.push=n;n.loaded=!0;n.version=’2.0′;
n.queue=[];t=b.createElement(e);t.async=!0;
t.src=v;s=b.getElementsByTagName(e)[0];
s.parentNode.insertBefore(t,s)}(window, document,’script’,
‘https://connect.facebook.net/en_US/fbevents.js’);
fbq(‘init’, ‘322513038446696’);
fbq(‘track’, ‘PageView’);
fbq(‘track’, ‘ViewContent’, {content_ids: ‘1110747’, content_type: ‘product’});