23/05/2022

INFO

Najnovije Vesti Dana

EKSKLUZIVNO: Medijski tajkun uhvaćen u laži – ŠOLAK NOVCEM GRAĐANA SRBIJE KUPIO SAUTEMPTON!

EKSKLUZIVNO: Medijski tajkun uhvaćen u laži - ŠOLAK NOVCEM GRAĐANA SRBIJE KUPIO SAUTEMPTON!

Promo, wikipedia

Belosvetski tajkun Dragan Šolak masno je slagao i srpsku i međunarodnu javnost kada je rekao da je fudbalski klub Sautempton kupio svojim ličnim novcem! 

Ekskluzivnim uvidom u zvaničnu dokumentaciju saznali smo da je Šolak za bahaćenja u Engleskoj uzeo pare direktno od Junajted grupe, čiji je suvlasnik i osnivač. A to su zapravo pare građana i države Srbije.

Naime, kada je prvih dana januara ove godine na sva zvona saopšteno da je Dragan Šolak za 100 miliona funti kupio engleskog premijerligaša Sautempton, odnosno 80 odsto vlasništva u njemu, rečeno je da je on to uradio svojim novcem, a ne sredstvima Junajted grupe.

S obzirom na to da je Šolak veliki tajkun, nezvanično najbogatiji Srbin težak 1,3 milijardu evra, ta tvrdnja nije nikoga začudila.

Ipak, ispostavilo se da su i on i Junajted grupa tada debelo slagali!

Printscreen

Dragan Šolak

Šolaku prilikom kupovine Sautemptona na pamet nije palo da izdvoji novac iz svog džepa. Naprotiv, da bi se bahatio prema državi Srbiji i kompaniji Telekom Srbija kupovinom kluba iz Premijer lige, on je, u suštini, upotrebio pare naših građana i naše države, a preko Junajted grupe.

Naime, celokupna međunarodna medijska hobotnica pod kontrolom Dragana Šolaka izgrađena je novcem koji je “isisavan” iz Srbije, što izbegavanjima plaćanja poreza u vrednosti na stotine miliona evra, što pljačkom i uništavanjem kompanije Telekom u ne manjem iznosu.

A sada su te pare upotrebljene za Šolakovo belosvetsko bahaćenje, kupovinu engleskog premijerligaša. 

U finansijskom izveštaju Junajted Grupe u koji smo ekskluzivno imali uvid, u odeljku “Transakcije koje uključuju osnivača i predsedavajućeg Savetodavnog odbora” Dragana Šolaka, crno na belo su navedeni podacima o ovom poslu.

screenshot

Transakcija koja sve dokazuje

United Group B.V. je u decembru 2021. dala zajam od 110 miliona funti, u iznosu u evrima, gospodinu Šolaku na osnovu ugovora o zajmu od 14. decembra. Zajam je obezbeđen akcijama kompanije Samer Parent s.a.r.l. koje drži subjekt pod kontrolom Šolaka. Uslovi zajma su pregovarani po principu ‘van dohvata ruke’ i podrazumevaju trogodišnji rok, uobičajene odredbe o prevremenim otplatama i finansijsku pogodbu o vrednosti kredita. Dodatnih 50 miliona funti, u iznosu u evrima, ostaje dostupno za povlačenje po osnovu kredita pre 15. decembra 2022. godine – piše od reči do reči u dokumentu.

Junajted grupa, koja je inače na međunarodnom tržištu kapitala zadužena za najmanje 3,5 milijarde evra i srlja u bankrot, “pozajmila” je svom velikom gazdi novac kojim je on kupio Sautempton! Novac koji su prethodno opljačkali od države i građane Srbije.

Na stranu što je ovim potezom dodatno finansijski oslabio sopstvenu kompaniju, kojoj zaista nema spasa.

!function(f,b,e,v,n,t,s)
{if(f.fbq)return;n=f.fbq=function(){n.callMethod?
n.callMethod.apply(n,arguments):n.queue.push(arguments)};
if(!f._fbq)f._fbq=n;n.push=n;n.loaded=!0;n.version=’2.0′;
n.queue=[];t=b.createElement(e);t.async=!0;
t.src=v;s=b.getElementsByTagName(e)[0];
s.parentNode.insertBefore(t,s)}(window, document,’script’,
‘https://connect.facebook.net/en_US/fbevents.js’);
fbq(‘init’, ‘613230843079687’);
fbq(‘track’, ‘PageView’);