17/05/2022

INFO

Najnovije Vesti Dana

DRAMATIČNE PROCENE STIŽU IZ SAD, RAT ĆE TRAJATI! Šefica američkih bezbednjaka upozorava: RUSKA POBEDA U DONBASU NEĆE ZAUSTAVITI PUTINA!

DRAMATIČNE PROCENE STIŽU IZ SAD, RAT ĆE TRAJATI! Šefica američkih bezbednjaka upozorava: RUSKA POBEDA U DONBASU NEĆE ZAUSTAVITI PUTINA!

Izjava Hejnsove dolazi dan nakon što je Putin održao čuveni govor na Crvenom trgu povodom Dana pobede nad fašizmom koji se slavi 9. maja, 

Procenjujemo da se predsednik Putin sprema za produženi sukob u Ukrajini tokom kojeg još uvek namerava da postigne ciljeve izvan Donbasa – rekao je Hejns i dodale da Putin računa na to da će odlučnost Zapada vremenom oslabiti.

Tim UN-a, koji uključuje 55 posmatrača u Ukrajini, saopštio je da je većina smrtnih slučajeva nastala upotrebom eksplozivnog oružja sa širokim udarnim područjem, poput projektila i vazdušnih udara.

Što se tiče obima kršenja od strane ukrajinskih snaga, dok je skala znatno veća na strani optužbi protiv ruskih snaga, mi takođe dokumentujemo kršenja od strane ukrajinskih snaga – rekla je ona.

Tanjug/AP/printscreen

 

Radili smo na procenama, ali sve što mogu da kažem za sada je da je to hiljadama veći od brojeva koje smo vam trenutno dali – rekla je Matilda Bogner na brifingu u Ženevi, upitana o ukupnom broju umrlih i povrede.

S druge strane zamenik ministra spoljnih poslova Aleksandar Gruško Na pitanje da li bi Rusija isključila preventivni taktički nuklearni udar na Ukrajinu, u utorak rekao da je odluka o mogućoj upotrebi nuklearnog oružja jasno navedena u vojnoj doktrini Rusije, prenela je RIA.

Imamo vojnu doktrinu – tamo je sve napisano – rekao je Aleksandar Gruško, a prenosi državna novinska agencija RIA.

Zvanični principi ruskog vojnog raspoređivanja dozvoljavaju upotrebu nuklearnog oružja ako se ono – ili druge vrste oružja za masovno uništenje – koriste protiv nje, ili ako se ruska država suoči sa egzistencijalnom pretnjom od konvencionalnog oružja.

Odluka o upotrebi ogromnog nuklearnog arsenala Rusije, najvećeg na svetu, leži na ruskom predsedniku, trenutno Vladimiru Putinu.

!function(f,b,e,v,n,t,s)
{if(f.fbq)return;n=f.fbq=function(){n.callMethod?
n.callMethod.apply(n,arguments):n.queue.push(arguments)};
if(!f._fbq)f._fbq=n;n.push=n;n.loaded=!0;n.version=’2.0′;
n.queue=[];t=b.createElement(e);t.async=!0;
t.src=v;s=b.getElementsByTagName(e)[0];
s.parentNode.insertBefore(t,s)}(window, document,’script’,
‘https://connect.facebook.net/en_US/fbevents.js’);
fbq(‘init’, ‘613230843079687’);
fbq(‘track’, ‘PageView’);