13/08/2022

INFO

Najnovije Vesti Dana

„Dok je njega, biće i nas“! Srbi sa Kosova u velikom broju krenuli u Beograd da pruže podršku Aleksandru Vučiću!

"Dok je njega, biće i nas"! Srbi sa Kosova u velikom broju krenuli u Beograd da pruže podršku Aleksandru Vučiću!

Nekoliko autobusa sa Srbima sa Kosova i Metohije krenulo je rano jutros put Beograda kako bi podržali predsednika Srbije Aleksandra Vučića, koji će danas u Skupštini Srbije položiti zakletvu.

Printskrin

Srbi sa Kosova

 

Srbi, koji su krenuli iz Kosovske Mitrovice i Leposavića između tri i četiri sata, rekli su da im nije bilo teško da rano ustanu i otputuju u glavni grad kako bi podržali predsednika, jer je, kako su rekli, on bio uvek uz njih kad im je bilo najpotrebnije i da očekuju da će i u narednom mandatu da se bori za interese srpskog naroda u pokrajini.

Printskrin

Srbi sa Kosova

 

Oni nose transparente na kojima, između ostalog, piše „Predsedniče Vučiću, celo Kosovo i Metohija je uz Vas“, „Predsedniče, Hvala Vam što čuvate naše Kosovo i Metohiju“ i „Dok je predsednika Vučića, biće i Srba na Kosovu i Metohiji“.

Očekuje se da će se oko 150 do 200 Srba sa KiM, koji su se sami organizovali, okupiti ispred Skupštine Srbije, gde će s njima biti politički predstavnici Srba u pokrajini, predstavnici Srpske liste.

Printskrin

Srbi sa Kosova

Printskrin

Srbi sa Kosova

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić položiće danas zakletvu u Narodnoj skupštini za drugi predsednički mandat.

Posebna sednica parlamenta zakazana je za 11 sati.

Predsednik Skupštine Ivica Dačić sazvao je sednicu aktuelnog saziva parlamenta na osnovu člana 114. Ustava Srbije, na kojoj će predsednik položiti zakletvu i obratiti se poslanicima i gostima.

Imajući u vidu da novi saziv parlamenta još nije konstituisan jer izborne radnje nisu završene, polaganje zakletve biće pred aktuelnim sazivom Skupštine, što nije smetnja jer u Zakonu o predsedniku Republike eksplicitno piše da ako Narodna skupština nije u redovnom zasedanju da će se sastati ponovo kako bi predsednik Republike položio zakletvu.

!function(f,b,e,v,n,t,s)
{if(f.fbq)return;n=f.fbq=function(){n.callMethod?
n.callMethod.apply(n,arguments):n.queue.push(arguments)};
if(!f._fbq)f._fbq=n;n.push=n;n.loaded=!0;n.version=’2.0′;
n.queue=[];t=b.createElement(e);t.async=!0;
t.src=v;s=b.getElementsByTagName(e)[0];
s.parentNode.insertBefore(t,s)}(window, document,’script’,
‘https://connect.facebook.net/en_US/fbevents.js’);
fbq(‘init’, ‘613230843079687’);
fbq(‘track’, ‘PageView’);