18/08/2022

INFO

Najnovije Vesti Dana

‘DEVET JEDNIM UDARCEM’ Evo kako je ovogodišnje finale Lige šampiona promenilo istoriju fudbala!

'DEVET JEDNIM UDARCEM' Evo kako je ovogodišnje finale Lige šampiona promenilo istoriju fudbala!

Fudbaleri Real Madrida 14. put u istoriji kluba postali su šampioni Evrope, pošto su u ovogodišnjem finalu Lige šampiona savladali Liverpul u Parizu sa 1:0.

„Kraljevići“ opravdano nose ovaj nadimak, jer zaista vladaju u svetu fudbala. Madriđani su najtrofejniji klub na „starom kontinentu“ sa 14. trofeja, dok drugoplasirani Milan ima duplo manje.

Međutim, poslednji „ušati pehar“ koji su osvojili, značajno je promenio istoriju fudbala.

Pre ovogidišnjeg finala u „gradu svetlosti“, jedino je Kristijano Rolando bio igrač sa pet osvojenih Liga šampiona, a sada ih je čak deset.

Nakon pobede nad „redsima“, Ronaldu su se pridružili: Karim Benzema, Danijel Karvahal, Luka Modrić, Garet Bejl, Toni Kros, Kazemiro, Marselo, Isko i Načo.

Ali to nije sve. I trener Reala je u ovoj magičnoj noći ušao u istoriju kao menadžer sa najviše osvojenih titula najjačeg evropskog takmičenja. Karlo Ančeloti je trijumfom u Parizu postao najtrofejniji menadžer u istoriji Lige Šampiona. Italijanu je ovo četvrti put da je pokorio „stari kontinent“. Sa italijanskim Milanom to mu je pošlo za rukom 2003. i 2007. a sa Madriđanima 2014. i 2022.

Autor: