Foto: ŽFK Spartak Subotica

Prethodnog vikenda odugrani su mečevi polufinala Kupa Srbije u sezoni 2021/22, nakon kojih su poznati i učesnici finala. U borbi za prelazni pehar snage će odmeriti ekipe subotičkog Spartaka i Sloge iz Zemuna.

U subotu 28. maja na igralištu Fudbalskog saveza Beograda na Adi Ciganliji, snage su odmerile ekipe Sloge i niškog Mašinca. Dve ekipe koje u svojim vitrinama imaju zajedno okruglo 20 pehara namenjenih pobedniku nacionalnog kupa i koje su ovaj trofej osvajale još u konkurenciji nekadašnje, velike Jugoslavije, odigrale su zanimljiv susret kojem je na žalost prisustvovalo svega pedesetak ljubitelja ženskog fudbala. Na kraju, domaća ekipa Sloge je stigla do minimalnog trijumfa rezultatom 1:0, a strelac jedinog pogotka bila je Marija Dabić u 84. minutu susreta.

Sloga Zemun – Mašinac Niš 1:0 (0:0)

Strelac: M. Dabić 84’

Stadion: Igralište FSB-a na Adi Ciganliji

Sudija: Zorana Stoiljković

Pomoćne sudije: Ivana Jovanović, Zorica Žujović

ŽFK Sloga Zemun: Gardijan, Milanović, Babić, Blagojević, Milić, Živković, Dabić, Popović (Trutić), Zlatanović, Vasović, Vuković.

ŽFK Mašinac Niš: V. Stanković, Vučković, M. Stanković, Čogurić (Marjanović), Todosijević, Ilić, Vasiljković, Stevanović, Pavlović (Brajović), Vilet, Đorđević.