13/08/2022

INFO

Najnovije Vesti Dana

DA LI BISTE GA PREPOZNALI?! Bivši predsednik Srbije se retko pojavljuje u javnosti, SADA JE USLIKAN ISPRED SKUPŠTINE! (FOTO)

DA LI BISTE GA PREPOZNALI?! Bivši predsednik Srbije se retko pojavljuje u javnosti, SADA JE USLIKAN ISPRED SKUPŠTINE! (FOTO)

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić položiće u Skupštini Srbije svečanu zakletvu čime će početi da teče njegov drugi mandat na čelu države, a među zvanicama primećen je i bivši predsednik Srbije Milan Milutinović.

Milutinović, koji ima 79 godina retko se pojavljuje u javnosti, a fotoreporteri Republike uslikali su ga na ulazu u zdanje srpskog parlamenta.

Milutinović je bio na čelu Srbije od 1997. do 2002. godine  Serbian politician who served as the president of Serbia from 1997 to 2002.

ST/N. PANČIĆ

Milan Milutinović

Bio je ambasador Jugoslavije u Grčkoj, zatim savezni ministar inostranih poslova i na kraju predsednik Srbije.

Bio je optužen pred Haškim tribunalom za ratne zločine tokom sukoba na Kosovu i Metohiji ali je oslobođen po svim tačkama optužbe.

Milutinović je na čelo države došao nakon što je SPS promenila predsedničkog kandidata i umesto Lilića postavila upravo Milutinovića, a o je u drugom krugu tesno pobedio Vojislava Šešelja.

ST/N. PANČIĆ

Milan Milutinović ispred Skupštine Srbije

Vučić je 3. aprila odneo ubedljivu pobedu u prvom krugu redovnih predsednčkih izbora gde je osvojio 2.224.914 glasova građana Srbije koji su imali pravo glasa.

!function(f,b,e,v,n,t,s)
{if(f.fbq)return;n=f.fbq=function(){n.callMethod?
n.callMethod.apply(n,arguments):n.queue.push(arguments)};
if(!f._fbq)f._fbq=n;n.push=n;n.loaded=!0;n.version=’2.0′;
n.queue=[];t=b.createElement(e);t.async=!0;
t.src=v;s=b.getElementsByTagName(e)[0];
s.parentNode.insertBefore(t,s)}(window, document,’script’,
‘https://connect.facebook.net/en_US/fbevents.js’);
fbq(‘init’, ‘613230843079687’);
fbq(‘track’, ‘PageView’);