24/05/2022

INFO

Najnovije Vesti Dana

BOSANAC NA PRVOJ LINIJI FRONTA! Ubili mu porodicu: ‘Ako poginem biću ponosno vraćen u BIH, za razliku od ruskih pasa!’

BOSANAC NA PRVOJ LINIJI FRONTA! Ubili mu porodicu: 'Ako poginem biću ponosno vraćen u BIH, za razliku od ruskih pasa!'

Ispovest Bosanca Senada koji ratuje u Ukrajini.

U Ukrajini se protiv ruske vojske bore i dobrovoljci poreklom iz drugih država, a među njima se našao i jedan državljanin Bosne i Hercegovine o kojem pišu i ukrajinski mediji. On je inače i državljanin Ukrajine.

Senad je preživeo rat u BiH, nakon čega je otišao iz države i sada živi na relaciji između Poljske i Francuske. U Varšavi ima ženu i decu, dok u Francuskoj radi i bavi se građevinskim poslom. Međutim, kaže da nikada neće zaboraviti ono što se dogodilo u njegovoj rodnoj državi pre tri decenije. Upravo to je jedan od razloga što se priključio ukrajinskoj vojsci.

Senad se za Hromadske prisetio poslednjeg sukoba u BiH navodeći da su Rusi i tada u BiH ubijali na nemilosrdan način.

– Nekada su mnogi Rusi došli u moju zemlju i pobili moju porodicu. Moje poznanike. Uništili su moju zemlju kao što danas uništavaju Ukrajinu – rekao je on za ovaj medij.

Kako prenose, Senad je istakao da je to razlog zašto je spreman da položi život da bi Rusi bili poraženi. „Ja i svi ljudi iz Međunarodne legije – ne moramo se vratiti živi. Ako poginemo, ukrajinska zastava će ponosno visiti na našim kovčezima i bićemo ponosno vraćeni u našu zemlju. Za razliku od ruskih pasa, koji će trunuti na ukrajinskom tlu“, rekao je.

Senad smatra da ako Rusi ne budu poraženi ovde i sada, svet može zaboraviti na sigurnost. Zbog toga smatra da učešćem u rusko-ukrajinskom ratu štiti i svoju poorodicu koja živi u Poljskoj. Uostalom, kako navodi, nakon što su mu Rusi 1995. ubili porodicu, više ne može sebi da priušti da rizikuje sa njima.