23/05/2022

INFO

Najnovije Vesti Dana

Borovčanin u bordu direktora evropskog boksa

Borovčanin u bordu direktora evropskog boksa

Srpski boks beleži vrhunske rezultate na svim poljima, kako na takmičarskom tako i na polju zvaničnika i rukovodstva koje nas predstavlja širom meridijana.

Iz nedelje u nedelju naši reprezentativci žanju medalje na međunarodnoj sceni i time za srpski boks utiru staze blistave budućnosti. Nova potvrda velikog, neprestanog i kvalitetnog rada srpske boks scene stiže nam iz italijanskog Asisija gde je predsednik Bokserkog saveza Srbije Nenad Borovčanin izabran u bord direktora Evropske bokserske konfederacije – EUBC.

Foto: Foto/BSS

Borovčaninu je odato veliko priznanje i zahvalnost od strane čelnika evropske kuće boksa za sve što je predsednik BSS uradio za plemenitu veštinu na Starom kontinentu, ali i globalno vrhunskom organizacijom Svetskog prvenstva u Beogradu 2021. za muškarce.

Sve zemlje, članice ex-Yu glasale su za ulazak Borovčanina u bord direktora EUBC, kao i Rusija, Ukrajina, Jermenija… Predsednik BSS pobrao je najveći aplauz i ovacije prisutnih tokom predstavljanja na Izbornom kongresu EUBC. Godišnji kongres Evropske bokserske konfederacije u italijanskom Asisiju okupio je 47 zemalja, a za novog predesdnika EUBC imenovan je Grk Dr Joanis Filipatos.

Foto: Foto/BSS

Nakon izbora Borda direktora EUBC i novog predsednika Filipatosa, u salu je ušao i predsednik IBA (Međunarodne boks federacije) Umar Kremlev i održao govor, gde je pohvalio rad Kongresa i rekao da veruje da će novi tim još više doprineti razvoju boksa u Evropi.

U Istanbulu 13. i 14. maja 2021. biće održan i izborni kongres Svetske bokserske federacije, gde će se birati predsednik i članovi borda direktora IBA.