09/08/2022

INFO

Najnovije Vesti Dana

BORIS DŽONSON NA NOVOM ŽESTOKOM UDARU: Džeremi Rajt NIJE ŠTEDEO

BRITANSKI PREMIJER UHVAĆEN U LAŽI? Džonson rekao da nije bilo ŽURKE na dan kada je snimljen sa ČAŠOM U RUCI!

Boris Džonson, Foto: EPA-EFE/NEIL HALL / POOL POOL

Bivši državni tužilac Velike Britanije Džeremi Rajt pozvao je premijera i stranačkog kolegu Borisa Džonsona da podnese ostavku, zbog žurki u službenim prostorijama tokom karantina protiv širenja korona virusa, javlja BBC.

Rajt, koji je funkciju državnog tužioca vršio u vreme vlada Dejvida Kamerona i Tereze Mej, saopštio da je slučaj naneo „pravu i trajnu štetu reputaciji“ Džonsonove Vlade, kao i reputaciji institucija i autoritetu vlasti uopšte.

„Ispravljanje te stvari izuzetno je važno za suštinu autoriteta vlasti i za efikasnost državne politike, i ne vidim da će izvinjenja državnih činovnika, koliko god iskrena bila, uspeti da sve poprave. Zarad aktuelne, pa i budućih vlada, premijer bi trebalo da podnese ostavku“, naveo je Rajt.

On se priključio pozivu drugih 27 poslanika iz redova Konzervativaca premijeru Džonsonu da podnese ostavku. Većina od njih je i zvanično zatražila glasanje o poverenju vladi. Za to je potreban zahtev 54 poslanika u britanskom parlamentu. Džonson je nakon objavljivanja izveštaja više državne službenice Su Grej, koja je vodila istragu o žurkama, prihvatio odgovornost.

On je rekao da se oseća „postiđeno“ i da je „naučio lekciju“, ali da treba „nastaviti dalje“ i da se fokusira na državne prioritete.

( INFO / Beta )

!function(f,b,e,v,n,t,s)
{if(f.fbq)return;n=f.fbq=function(){n.callMethod?
n.callMethod.apply(n,arguments):n.queue.push(arguments)};
if(!f._fbq)f._fbq=n;n.push=n;n.loaded=!0;n.version=’2.0′;
n.queue=[];t=b.createElement(e);t.async=!0;
t.src=v;s=b.getElementsByTagName(e)[0];
s.parentNode.insertBefore(t,s)}(window, document,’script’,
‘https://connect.facebook.net/en_US/fbevents.js’);
fbq(‘init’, ‘322513038446696’);
fbq(‘track’, ‘PageView’);
fbq(‘track’, ‘ViewContent’, {content_ids: ‘1058969’, content_type: ‘product’});