18/05/2022

INFO

Najnovije Vesti Dana

Borba nastavlja promociju kulture u gradovima Srbije

Borba nastavlja promociju kulture u gradovima Srbije

Da je ovaj grad prema legendi dobio naziv po valjanim ljudima, uverili su se već pri prvom susretu sa njihovim domaćinima.

Gradonačelnik ovoga grada Lazar Gojković i član Gradskog veća Vladimir Mišković srdačno su dočekali i ugostili ekipu „Borbe“, a tokom sastanka dogovorena je i buduća zajednička saradnja na polju kulture.

Nakon  toga, usledila je poseta Muzeju zavičajnih pisaca  posvećen znamenitim književnicima i piscima valjevskog kraja.Tom prilikom „Borba“ je Matičnoj biblioteci „Ljubomir Nenadović“ u čijem sastavu se nalazi pomenuti Muzej, donirala nekoliko desetina naslova i na taj način obogatila knjižni fond ove biblioteke. Direktorka ove ustanove Violeta Milošević zahvalila se na donaciji i istakla da je valjevska biblioteka jedna od najstarijih ustanova u Srbiji.

Članovi redakcije tokom svoje posete Valjevu obišli su i Muselimov konak, kao i Narodni muzej Valjevo u kome se nalazi postavka koja prati razvoj grada Valjeva od praistorije do Drugog svetskog rata.Da je ovo jedan od najlepših muzeja, dokazuje i to da ovde možete videti originalni kabinet vojvode Mišića, kao i repliku vojne bolnice, a posebno oduševljenje članova redakcije izazvao je štampani primerak lista „Borba“ iz 1941.godine.

Na Trgu Živojina Mišića novinari „Borbe“ su građanima Valjeva podelili nekoliko stotina primeraka aprilskog izdanja časopisa, čije strane krasi reportaža o znamenitostima ovog grada na Kolubari.

!function(f,b,e,v,n,t,s)
{if(f.fbq)return;n=f.fbq=function(){n.callMethod?
n.callMethod.apply(n,arguments):n.queue.push(arguments)};
if(!f._fbq)f._fbq=n;n.push=n;n.loaded=!0;n.version=’2.0′;
n.queue=[];t=b.createElement(e);t.async=!0;
t.src=v;s=b.getElementsByTagName(e)[0];
s.parentNode.insertBefore(t,s)}(window, document,’script’,
‘https://connect.facebook.net/en_US/fbevents.js’);
fbq(‘init’, ‘613230843079687’);
fbq(‘track’, ‘PageView’);