17/05/2022

INFO

Najnovije Vesti Dana

BIVŠI FUDBALER NA METI POZNATOG LOPOVA: Opljačkana Jestrovićeva vila, a evo su mu ranije bile ŽRTVE

BIVŠI FUDBALER NA METI POZNATOG LOPOVA: Opljačkana Jestrovićeva vila, a evo su mu ranije bile ŽRTVE

Na meti lopova Draga M. (62) koji je uhapšen zbog sumnje da je na Dedinju opljačkao pet luksuznih kuća, bio je i bivši fudbaler Nenad Jestrović, ali i predstavnik jedne strane ambasade u Srbiji. Kako mediji prenose, i ostali oštećeni su predstavnici velikih kompanija, kao i strani državljani koji žive u Srbiji.

Prema nezvaničnim informacijama iz istrage, uhapšeni je alatom obijao kuće kada u njima nije bilo nikoga i iz njih nosio sve što mu je palo pod ruku.

Dragi M., kako saznajemo, na saslušanju u Prvom osnovnom javnom tužilaštvu branio se ćutanjem, posle čega mu je određen pritvor do 30 dana.

– Policija u Beogradu uhapsila je D. M. (62) zbog postojanja osnova sumnje da je na Dedinju izvršio pet krivičnih dela teška krađa i jednu tešku krađu u pokušaju. Osumnjičeni je u prethodnom periodu, u večernjim satima dolazio do kuća oštećenih i podesnim predmetom otvarao prozor ili terasna vrata nakon čega je ulazio unutra, vršio premetačinu i krao novac, nakit i satove – saopštio je MUP, navodeći da je deo ukradenih stvari i predmeta pronađen kod njega.

Inače, Dragi M. je od ranije poznat policiji.

– On je bio uhapšen i 2010., zbog istog krivičnog dela. Tada se sumnjičio da je sa sinom pokojnog načelnika Resora javne bezbednosti i zamenika ministra policije Radovana Stojičića Badže, Vojislavom Stojičićem, opljačkao takođe nekoliko kuća na Dedinju – podseća izvor.

Na meti Draga M. i Stojičića, tada su vile Nenada Bjekovića i pokojne Božen Žumbor, vlasnice „Božen kozmetike“, kao i diplomatska predstavništva strnih zemalja.

– Lopov koji je i sada uhapšen, tada je sklopio sporazum i priznao krivicu, nakon čega je bio osuđen na četiri godine zatvora – podseća izvor.