25/09/2022

INFO

Najnovije Vesti Dana

BILA SAM ISPROVOCIRANA, A NOŽ UVEK IMAM KOD SEBE! Saslušana žena koja je usred suđenja u Vranju izbola drugu ženu!

Porodična DRAMA u okolini Despotovca: Nasrtaj na suprugu NOŽEM?!

Ona je na saslušanju u subotu kazala da sa suprotstavljenom stranom već ima privatnu tužbu i protivtužbu pred Osnovnim sudom u Vranju, zbog krivičnog dela laka telesna povreda.

Dodala je još da je tom prilikom u sudnici „bila isprovocirana“, kao i da „predmetni nož (kojim su nanete povrede) stalno nosi sa sobom“.

Postupajući zamenik Višeg javnog tužilaštva u Vranju predložio je sudiji za predhodni postupak Višeg suda da se prema osumnjičenoj odredi pritvor. Osumnjičenoj se stavlja na teret krivično delo ubistvo u pokušaju.

Zbog incidenta koji se dogodio u četvrtak u Osnovnom sudu u Vranju, kada je jedna od stranaka sečivom nanela povrede drugoj strani u postupku tokom trajanja glavnog pretresa, predsednica suda Dragana Stanković Tasić smenila je rukovodioca pravosudne straže i na njegovo mesto postavila drugog člana sudskog obezbeđenja.

Obavljene provere ukazuju da postoji mogućnost da su načinjeni određeni propusti od strane pravosudne straže i zbog toga je smenjen dosadašnji rukovodilac.-

Predsednica suda je, takođe, inicirala pokretanje disciplinskog postupka kako bi se utvrdila disciplinska odgovornost „zbog učinjene teže povrede radne dužnosti iz radnog odnosa. Ovo se odnosi na dosadašnjeg rukovodioca pravosudne straže i pravosudnog stražara koji je 26. maja bio određen da poslove iz opisa svog radnog mesta obavlja u prizemnom delu zgrade gde je postavljen metal detektor i da obavlja kontrolu prolaska ljudi kroz metal detektor.

Podsećanja radi, u četvrtak 26. maja tokom suđenja došlo je do incidenta i „Novostima“ je tada rečeno da  se sa snimka sigurnosne kamere vidi da su stranke i advokati, da su prilikom ulaska u sud, prošli kroz metal detektor.

!function(f,b,e,v,n,t,s)
{if(f.fbq)return;n=f.fbq=function(){n.callMethod?
n.callMethod.apply(n,arguments):n.queue.push(arguments)};
if(!f._fbq)f._fbq=n;n.push=n;n.loaded=!0;n.version=’2.0′;
n.queue=[];t=b.createElement(e);t.async=!0;
t.src=v;s=b.getElementsByTagName(e)[0];
s.parentNode.insertBefore(t,s)}(window, document,’script’,
‘https://connect.facebook.net/en_US/fbevents.js’);
fbq(‘init’, ‘613230843079687’);
fbq(‘track’, ‘PageView’);