08/12/2022

INFO

Najnovije Vesti Dana

AKO dobijete ovakav MEJL obavezno ga IZBRIŠITE! Internetom kruži PREVARA koja bi mogla debelo da vas košta!

AKO dobijete ovakav MEJL obavezno ga IZBRIŠITE! Internetom kruži PREVARA koja bi mogla debelo da vas košta!

Ovih dana na mejl adrese korisnika u Srbiji stiže poruka od, kako se predstavlja, udovice iz Ukrajine Julije Ševčenko, kojoj je potrebna pomoć kako bi kako bi izvukla pet miliona evra koje je nasledila od pokojnog muža.

Kako navodi, biće spremna da se odrekne 10 posto od tog novca, odnosno 500.000 evra koji bi išao onome ko joj pomogne. Iza svega se krije prevara, a priča o sirotoj udovici i ratom zahvaćenoj Ukrajini samo služi kao kontekst koji treba da vas navede da pomognete.

Mejl glasi ovako:

Zdravo, moje ime je Julija Ševčenko iz Ukrajine. Želim da koristim ovaj kanal komunikacije da tražim vašu dozvolu da budete moj poslovni partner u vašoj zemlji. Ja sam udovica ovde u Ukrajini. Moj pokojni muž je pre smrti radio u sektoru poljoprivrede i ostavio je za sobom pet miliona evra bogatstva pod mojom brigom. Zbog trenutnog rata, želim da se preselim i uložim svoj novac u vašu zemlju. Oslanjaću se na vaš savet i uputstva u ovoj transakciji ako pristanete da radite sa mnom. Za vašu pomoć daću vam deset odsto od ovih pet miliona evra kao beneficiju što ste mi pomogli. U iščekivanju vašeg brzog odgovora. Julija Ševčenko – navodi se u mejlu.

Svaka želja da pomognete „Juliji“, jer ste naivni, mogla bi da vas košta najmanje nekoliko hiljada evra. Sledeći korak bio bi otkrivanje vašeg žiro računa i poziv advokatske kancelarije koja će vam na ime taksi i troškova za uslugu prenosa sredstava unapred tražiti nekoliko hiljada evra.

A pošto uplatite iznos, sa vama će biti prekinut svaki kontakt. Zato obratite pažnju na ovaj, ali i druge mejlove slične sadržine i dobro razmislite pre nego što odlučite da želite da pomognete sirotoj udovici.

!function(f,b,e,v,n,t,s)
{if(f.fbq)return;n=f.fbq=function(){n.callMethod?
n.callMethod.apply(n,arguments):n.queue.push(arguments)};
if(!f._fbq)f._fbq=n;n.push=n;n.loaded=!0;n.version=’2.0′;
n.queue=[];t=b.createElement(e);t.async=!0;
t.src=v;s=b.getElementsByTagName(e)[0];
s.parentNode.insertBefore(t,s)}(window, document,’script’,
‘https://connect.facebook.net/en_US/fbevents.js’);
fbq(‘init’, ‘613230843079687’);
fbq(‘track’, ‘PageView’);